4 Talent Show Saveza društava distrofičara Hrvatske


U prekrasnom ambijentu dvorane Hotela Sheraton u Zagrebu, 22. studenoga, u organizaciji SDDH, održana je četvrta po redu manifestacija Talent show i Donatorska večera „Srcem za srce“, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

Donatorska večera organizirana je sa svrhom prikupljanja sredstava radi kupovine dizalica koje unapređuju kvalitetu življenja osoba s MD, a olakšavaju rad osobnim asistentima, obiteljima i ostalim pomagačima.

Kroz program Talent showa prisutne je vodila Sonja Šarunić, a mlade osobe s MD, koje dolaze iz Suhopolja, Gornjeg Jesenja, Kaštela, Požege, Splita, Pule, Rijeke i Zagreba, predstavile su se svojim talentima – u glazbi, poeziji i prozi, glumi, dizajnu, grafici i slikarstvu. Program je započeo predstavljanjem radnog opusa slikarice Marie-Kristine Božičević, koja slika ustima jer je zbog bolesti potpuno nepokretna. Tradicionalnu modnu reviju, na kojoj su kreacije, kao i na prethodnim revijama, također plod talenta žene s MD, nosile su redom prelijepe i uspješne djevojke: Stella Franjić, Brigita Perković, Ani Zović, Martina Šoštarić, Mirjana Janžek, Helena Ćiško, Melisa Osmanović, Laura Begić Iva Rupnik i Katarina Strunjak. I ovaj put uz djevojke je bila njihova stalna, sigurna pratnja: Branimir Devčić, Domagoj Matić, Lovro Jakovina, Luka Bekavac, Ivan Batur, Tomislav Salopek i Nikola Baran, koji su uz djevojke iz godine u godinu. U izvrsnoj interpretaciji mlade Laure Begić predstavljena je poezija Jana Bolića, riječkog pisca s MD, a njegova proza predstavljena je zvučnim zapisom ulomka iz knjige “Težina stvarnosti”. Dramskom izvedbom dijela predstave „Vaginini monolozi“ Eve Ensler prisutne su, glumački iskusno, oduševile Mirjana Janžek i Martina Šoštarić. U veselom raspoloženju program je završio dječak s MD, Marin Govorko, pjevajući i svirajući na gitari pjesmu Petra Graše „Ako te pitaju“. Modnu reviju i cjelovečernji program i ovaj put glazbeno je podržao Damir Juren. Za vrijeme trajanja programa bila je postavljena izložba grafika Stjepana Matijaševića – umjetničkog imena “Lemoncheck“, nastalih u aplikaciji za crtanje Autodesk Sketchbook u kojoj se može crtati olovkama, sprejevima i raznim kistovima. Stjepanove grafike plijenile su pažnju prenoseći njegov prepoznatljiv zanos, vedrinu i optimizam.

Bila je to večer uživanja u bogatstvu talenata, snage, otmjenosti, veselja i istinske ljepote. Najkraće, vridilo je!

Pogledajte još videa iz ove rubrike...