FRA-MA-FU i gosti u Višnjici, 12.5.2019. video


FraMaFu, festival novinara i novinarstva, kojeg su 2015. godine osnovali novinari Goran Gazdek i Ivana Žada u Virovitici, petu obljetnici proslavili su organiziranjem novinarsko-turističkog događaja u Višnjici, na imanju Pustara, obitelji Perković i Plantak. Gosti u Višnjici bili su iz Općine Murter-Kornati, predvođeni načelnikom Tonijem Turčinovim, čiju kratku izjavu donosimo na početku priloga.
Ovce koje piju more izložba je o Kornatima koju je pripremio Stanko Ferić, kao reporter iz Starih Mikanovaca s novom adresom boravka u Šibeniku. Fotografije su izložene u Pastuharni, prostoru uređenom za ovakove susrete. Predstavljeni su gospodarski potencijali te gastronomska i turistička ponuda Općine Murter-Kornati, Grada Slatine, Općine Sopje i Pustare Višnjica.
Lijepe i zanimljive nastupe imali su KUD Podravac Sopje, Mandolinski orkestar OŠ Murterski škoji i Klapa Murter.
Ove godine Murter je bio domaćin državne smotre natjecanja literarnih, dramskih i novinarskih formi, na kojem je pobjedu ostvarila domaća učenica Mihaela Veronika Šikić, učenica 5. razreda, a sudjelovala je na državnoj smotri LiDraNo koja se održavala od 25. do 27. ožujka u Solarisu. Nastupala je u kategoriji samostalne dramske izvedbe, kazivanjem poezije Luke Paljetka Mačka koja je mnogo jela, koju vidimo na kraju priloga.
Za stare sportove, i naravno za bošpor, pobrinuli se na svoj način članovi Udruge sportske rekreacije Sport za sve Podravac Sopje sa sveprisutnim Jozom Šantakom.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...