2. slatinski biser – Utrke slatinskim vinogradima, 30.12. 2018. video


Utrka Slatinski biser 2018.
Dorotea Santi, slatinska najuspješnija maratonka, osvojila je prvo mjesto u utrci 2.slatinski biser. Druga je Danijela Černić a treća Vanja Knežević. Kod natjecatelja muškaraca prvo mjesto osvojio je Damir Kligl iz Belišća, drugi je prošlogodišnji prvak Darko Dolovski a treći Danijel Dunković, maratonac u usponu. Ovogodišnja utrka okupila je 68 rekreativaca a mnogi od njih poveli su i svoje kućne ljubimce koji su također uživali u prirodi.
Utrku je organizirala Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV, na čelu s predsjednicom Marikom Marić u suradnji s Turističkom zajednicom Slatina i njenom direktoricom Vanjom Lazić.
Start utrke bio je na Vidikovcu u 12 sati posljednje ovogodišnje nedjelje i staza je krivudala vinogradskim puteljcima do Vegovog brda pored najviše slatinske kote Brežića na 249 m nadmorske visine u dužini od 4 km koju su trkači istrčali u nepunih sat vremena.
Medalje i nagrade sponzora, Stari podrum, dodijelili su Tihana Biščan, predsjednica Udruge vinograda i vinara i Ivan Halas u ime sponzora.
Budući da za utrku nije bila obavezna kotizacija sakupljao se dobrovoljni prilog te je na taj način prikupljeno 3150 kuna za humanitarne svrhe.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...