Otvorenja radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, 10.12.2018. video


Početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini
Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović na prigodnoj je svečanosti, u ponedjeljak 10. prosinca 2018. godine, označio početak radova na rekonstrukciji objekta bivšeg Doma zdravlja Slatina u Poduzetnički inkubator.
Ugovorom o izgradnji predviđen je završetak radova do 1. srpnja 2019. godine, s ukupno 11 novih ureda za mlade poduzetnike. Vrijednost radova je 8.670.570,00 kn za rekonstrukciju i prenamjenu, izvođač radova je Građenje Marković Grabić a stručni nadzor povjeren je Trinas projektu iz Osijeka u vrijednosti 171.250,00 kuna.
Projekt je napisala Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ i Gradskom razvojnom agencijom Slatina – GRAS.
Na svečanosti otvorenja radova govorili su još slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, predsjednik Skupštine VPŽ, Miran Janečić, saborska zastupnica Vesna Bedeković i Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darka Horvata. Potom je slatinski župnik i dekan Slatinskog dekanata vlč. Dragan Hrgić blagoslovio gradilište, izvođače radova kao i sve nazočne.
Prvobitno sagrađena namjena objekta bila je ugostiteljstvo sa smještajem a sagrađen je 1918. godine površine 639 m2. Poslije Drugog svjetskog rata bio je đački internat a na prvi kat smješten je Dom zdravlja 1946. godine gdje je bio do 1963. kada je sagrađen Paviljon II, sadašnja Hitna služba.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...