Raspjevana, rasplesana i šarmantna Crvenkapica u Slatini, video


Mala slatinska scena u srijedu bila je domaćin najljepšoj do danas predstavi Crvenkapice na kazališnoj pozornici POU Slatina. Kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca predstavilo se zanimljivom izvedbom Crvenkapice.
Glazbeno putovanje kroz šumicu do bakine kućice bilo je pravi doživljaj za djecu osnovnih škola sa slatinskog područja. Glumci Katarina Šestić, Marijan Josipović, Matea Marušić, Ivan Pokupić, Katarina Krištić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić i Ivica Lučić oduševili su mlade gledatelje.
Predstava je rađena u koprodukciji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića Osijek na tekst Vjekoslava Jankovića i Vladimira Andrića u režiji Vladimira Andrića.
U stvaranju predstave od kostima, glazbe do koreografije radili su vrlo uspješno Igor Valeri, Ivana Pjevac i Maja Huber.
Kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca bio je uvijek dragi gost na ovoj pozornici s redovitim nastupima na Slatinskim kazališnim večerima u vremenu prvog perioda rada Amaterskog kazališta od 1954. do 1958. godine, još kada je redatelj u Vinkovcima bio Vladimir Rem a u Podravskoj Slatini Leo Srdoč. Suradnja je nastavljena obostranim nastupima i u obnovljenom periodu rada, ovaj put Gradskog amaterskog kazališta Franjo Sertić-Bijeli, od 1974. do 1990. godine.
U prilogu gledamo snimke s prve predstave, 14.11.2018.godine, koju su vidjela djeca iz Mikleuša, Donjih Meljana, Sladojevaca, Kozica, Senkovca i OŠ Josipa Kozarca Slatina.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...