Kimiko Nakazawa, violina i Petra Gilming, klavir – Pretkoncert XXIV DMK Slatina, 27.9.2018.


Kimiko Nakazawa, violina i Petra Gilming, klavir na prelijepom koncertu započeli su XXIV DMK Slatina, 27.9.2018. godine u Hrvatskom domu u Slatinu. Svjetska glazbenica Kimiko Nakazawa, po drugi put je nastupila na ovom Festivalu, prvi put 3.10.2013. godine, kada je također svirala vrlo vrijednu Stradivari violinu Da Vinci no tada je predstavila i poznatu Tsunami violinu, koju je Svijetu pokazivao njen tvorac, poznati japanski kolekcionar i suprug gospodin dr. Nakazawa.
O Danima Milka Kelemena, o najavi velikog događaja za jubilarni festival kao i tople riječi dobrodošlice uputili su Jadranka Srdoč, direktorica DMM, Denis Ostrošić, slatinski gradonačelnik i glazbenik Goran Končar, umjetnički voditelj Festivala.
Gosti ovog pretkoncerta bili su mladi učenici Glazbene škole Milka Kelemena i njihovi profesori, učenici i profesori Gimnazije te brojni gosti.
Službeno otvorenje festivala je u subotu 6. listopada u crkvi svetog Josipa nastupom našeg vrhunskog ansambla Cantus u 19,30 kada ste svi dobrodošli.
Jedan od uvodnih programa bit će otvorenje izložbe umjetničke fotografija Tihomira Pintera u Zavičajnom muzeju u četvrtak, 4. listopada u 18 sati.
U nastavku vam predlažemo da poslušate dijelove s koncerta, po prvi put bez živog Milka Kelemena, jednog od utemeljitelja Muzičkog Bienalla i DMK-a, svjetskog umjetnika, skladatelja, dirigenta, zborovođu, pedagoga i svjetskog putnika, rođenog Slatinčanina.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...