Ana Jug, indijski plesovi u Slatini


Industrijsko-obrtnička škola Slatina i Grad Slatina bili su domaćini Danima Indijske kulture 13. rujna 2018. godine.
Veleposlanika Indije mr. Sandeepa Kumara dočekali su domaćini koji su na početku susreta zasadili drvo prijateljstvo, drvo javora, u dvorištu škole. Prigodnim govorima učenicima, učiteljima, ravnateljima drugih škola kao i ostalim gostima obratili su se Mladen Graovac, ravnatelj Škole, Denis Ostrošić, slatinski gradonačelnik, Mario Klement, zamjenik Virovitičko-podravskog župana i veleposlanik mr. Sandeep Kumar, koji je posebno pohvalio ljepotu i sigurnost u Hrvatskoj naglasivši da Hrvatska nije samo Zagreb i da treba jednako voljeti i Slavoniju i sve krajeve lijepe zemlje.
Uslijedio je plesni nastup umjetnice Ane Jug kojim je oduševila sve goste. Yoga demostraciju predstavila je učiteljica Svjetlana Dupan uz asistenciju brojnih učenika i gradskih dužnosnika.
Uz 150. bljetnicu rođenja izložbu o Mahatmu Gandhiju otvorili su veleposlanik Kumari i gradonačelnik Ostrošić. Reviju originalnih indijskih nošnji i frizura kao i nošnji koje su izradile učenice obrtničke škole sa zanimanjem su pratili svi gosti nagradivši sve velikim pljeskom nakon čega je uslijedilo obavezno zajedničko fotografiranje.
Jela na indijski način priredili su učenici Škole te ih ponudili svima na kušanje.
Recimo na kraju i informaciju da je kulturna suradnja Indije i Slatine započela 2005. godine kada je Međunarodni glazbeni festival Dani MIlka Kelemena bio domaćin plesnoj grupi Snehalatha Kandan & Bharathanatyam Dance koregrafkinje Ume Anand koje je predvodio ataše za kulturu P.R. Singh. Ista skupina izvela je izvrstan nastup 22.8.2005. godine u kazalištu u Virovitici u organizaciji DMK Slatina i sufinanciranje Virovitičko-podravske županije.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...