Tomo Medved – Svečana sjednica Općinskog vijeća Čađavica


Višednevno obilježavanje Dana Općine Čađavica završeno je u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. godine, svečanom sjednicom u Hrvatskom domu. Predsjednik Vijeća, Josip Piskač, u uvodnom je izlaganju, pozdravio sve nazočne sa željom da se ugodno osjećaju u ovoj maloj ali vrlo aktivnoj Općini. Godišnji pregled aktivnosti s posebnim naglaskom na realiziranim i započetim projektima predstavio je Mirko Rončević, načelnik Općine. Riječi pohvale uputili su i uvaženi gosti Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije. Sjednici su nazočili i Nenad Križić, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, dožupani Marijo Klement i Darko Žužak kao i predstavnici susjednih gradova i općina, predstavnici udruga, policije i vijećnici Općinskog vijeća.
Plakete, priznanja i zahvalnice dobili su Tomislav Tolušić, Tomo Medved,Vesna Šerepac, VIDRA i Kristina Horvat.
Na kraju svečanosti nastupio je i KUD Podravina Čađavica, domaćin 5. međunarodne smotre folklora – Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati. Pjesme o Čađavici pročitala je Marija Kenjerić, pučka pjesnikinja. Dio povijesti Čađavice, o nastanku imena sela, pročitala je Tamara Zdelar, najučenica Osnovne škole Davorin Trstenjak.
Ranije, prije, sjednice Vijeća, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Molitvu na čađavačkom groblju predvodio je vlč. Stjepan Vuk, župnik Župe svetih apostola Petra i Pavla.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...