Dan Glazbene škole Milka Kelemena Slatina, HD video


Proslavljen Dan Glazbene škole Milka Kelemena Slatina

Svečanim otkrivanjem natpisne ploče Glazbene škole Milka Kelemena i koncertom ansambala škole i gostiju započelo je dvodnevno obilježavanje Dana škole, po prvi put u ožujku, mjesecu rođenja i smrti Milka Kelemena. Natpisnu ploču otkrile su učenice V. i VI. razreda tambure Antonia Leko, Ema Čapo, Mia Čalić i Viktorija Sertić prve na regionalnom natjecanju komornih sastava učenika i studenata i treće na državnom natjecanju. Milko Kelemen na ovaj se način vratio u svoju rodnu ulicu gdje je rođen 1924. godine.
Svečanost je nastavljena u Hrvatskom domu gdje je Lijepu našu na trubi izvela Lorena Novković a kraću povijest Glazbene škole Milka Kelemena pročitala je Mihaela Feldi. Prigodne govore održali su Antonio Brzica, ravnatelj Škole, Denis Ostrošić, gradonačelnik Slatine, Ana Marija Petin, gradonačelnica Orahovice, Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije i Vesna Šerepac, pročelnica županijskog ureda za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.
U glazbenom dijelu programa početak i kraj pripao je domaćinima. Nastupili su Učenički zbor, Tamburaški orkestar i zbor, Tamburaški komorni sastav i Puhački orkestar škole.
Čak šest glazbenih škola iz Hrvatske i Mađarske nastupilo je u dvosatnom programu Dana škole.Od gostiju prvi su nastupili gosti iz Vukovara, Glazbeni odjel pri OŠ Dragutina Tadijanovića. Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica, Glazbena škola Karlovac, Glazbena škola Weiner Leo Szigetvar, Osnovna glazbena škola Ivana Zajca Zagreb i Glazbena škola Franje Kuhača Osijek.
Prigodne poklone za Dan škole, razne instrumente, poklonili su Grad Orahovica i Grad Slatina a zahvalnice suradnicima i sponzorima uručio je Antonio Brzica, ravnatelj Škole.
Koncertom za roditelje učenika škole, u četvrtak 22. ožujka u 19 sati završava se ovogodišnja proslava Dana glazbene škole Milka Kelemena.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...