Korizmene pjesme u Podravskoj Moslavini, HD video


Korizmeni običaji u Podravskoj Moslavini
Kulturno-umjetničko društvo Slavonac i Župa rođenja Blažene Djevice Marije Podravska Moslavina organizirali su po prvi put Korizmene običaje. U nedjelju 11. ožujka 2018. godine u Mjesnom domu kulturno-umjetnička društva Podravina Čađavica, Slavonac Podravska Moslavina, Zdenac i Rukotvorine iz Zdenaca, Ante Evetović Miroljub, Veliškovci, Gat, Tiborjanci, Franjo Ebling Sveti Đurađ i Udruga Cer Zdenci pripremili su na šest velikih stolova po desetak vrsta korizmenih jela i kolača.
Prigodnim riječima goste su pozdravili u ime Općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara, načelnik i velečasni Vladimir Škrinjarić, koji je nakon zahvale čuvarima lijepe tradicije, blagoslovio korizmena jela i sve goste.
Zahvalnice sudionicima Korizmenih običaja uručila je Dijana Zetajić, predsjednica KUD-a.
U crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije pobožnost Križnog puta predvodio je župnik Vladimir Škrinjarić uz asistenciju predstavnika KUD-ova.
Koncert korizmenih pjesama pod nazivom O Isuse daj da pjevam … izveli su članovi svih udruga i KUD-ova kojima su se pridružili i Crkveni zbor Župe svete Marije Magdalene Sopje i Mješoviti crkveni zbor domaćina.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...