Svetosavska akademija u Slatini, 25.1.2018. HD video


Svetosavska akademija u Slatini
Slatinska parohija i njen paroh Dragan Gaćeša uz pomoć brojnih vjernika organizirali su u četvrtak 25. siječnja, uoči velikog blagdana, Svetosavsku akademiju, četvrtu zaredom, koju su došli čuti i vidjeti brojni gosti sa šireg slatinskog područja.
O velikom svecu, prosvjetitelju i učitelju, Svetom Savi, govorio je protojerej Jovan Milovanović, profesor Karlovačke bogoslovije i starješina sabornog hrama iz Sremskih Karlovaca dok su pjesme o svetom Savi recitirala djeca koja pohađaju vjeronauk u pravoslavnoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Slatini.
Dožupan Igor Pavković, kao i sve godine do sada, pripremio je jedan prilog iz povijesti. Danas je govorio o pjesniku Petru Preradoviću na kraju pročitavši njegovu pjesmu Putnik.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupila su društva iz Silaša, Bobote i Slatine s duhovnim pjesmama, plesovima iz Slavonije i koreografijom Šumadija.
Akademiji su nazočili saborska zastupnica Dragana Jeckov, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Đorđe Ćurčić, zamjenici župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak i Igor Pavković, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija kao i brojni monasi, svećenici i časne sestre pravoslavne i katoličke Crkve.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...