Gradsko vijeće Slatina 30.12.2017. HD video, cjelovit snimak


Usvojen proračun za 2018. godinu Grada Slatine
Na sedmoj sjednici novog Gradskog vijeća 30. prosinca, koja je započela 18. prosinca i prekinuta, usvojen je proračun Grada u iznosu od blizu 55 milijuna kuna. Proračun je usvojen s devet glasova „za“ i osam „suzdržanih“. Sjednicom Gradskog vijeća predsjedavao je Dario Vrbaslija, predsjednik, koji je na početku sjednice, nakon svečane prisege, čestitao novom vjećniku Krešimiru Šantaku umjesto Kazimira Libla, koji je svoj mandat stavio u mirovanje iz osobnih razloga.
Sjednica je imala više prekida koje su tražili vijećnici oporbe ( HDZ, HSLS, HSP), jer, kako su kasnije iznijeli, nedostaje rad međustranačkog vijeća, kako bi se eventualne nejasnoće dogovorile prije same sjednice, te su morali pribjeći ovoj instituciji demokracije.
Za gotovo svih tridesetak točaka dnevnog reda vijećnici oporbe bili su suzdržani, što je bila naglašena zamjerka vladajuće koalicije (Nezavisna lista Dario Vrbaslija i SDP-HSS), nudeći veću suradnju i u drugim dijelovima, osim u sportu ili u društvenim djelatnostima.
Disonantni tonovi nastavljeni su i na kraju sjednice, izmiješani s čestitkama povodom novogodišnjih praznika.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...