Smotra folklora u Voćinu, 11.11.2017. HD video


Kolačijada i smotra folklora u Voćinu
Drugu Kolačijadu i sedmu smotru folklora u Voćinu organizirala je podružnica SKD-a Prosvjeta. Osamnaest natjecateljica iz Hrvatske i Republike Srpske pripremilo je isto toliko vrsta kolača od kojih su najboljima proglašene Lenja pita Marije Karan, Crna ruža Branke Karan i Mađarica Božice Ojkić. Tko je najbolji odlučilo je četveročlano povjerenstvo predvođeno predsjednicom Sandrom Jadek, našom najpoznatijom slastičarkom. Priznanja nagrađenima uručila je Dragica Vučković, predsjednica voćinske Prosvjete.
Toplu dobrodošlicu poželio je gostima zamjenik župana VPŽ Igor Pavković a o potrebi održavanja tradicije govorio je Bogdan Rkman, predsjednik Izvršnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke.
S najviše koreografija nastupili su Podbor SKD-a Slatina, čak četiri puta izlazili su na voćinsku pozornicu gosti iz susjedstva koje marljivo uvježbava slatinski paroh Dragan Gaćeša.
Najatraktivniji su bili gosti iz Republike Srpske, KUD Petar Kočić iz Nove Topole, izvodeći plesove i pjesme iz Kumanova.
Uvijek zanimljivi bili su i gosti iz Silaša KUD Zora a domaćini, među kojima spomenimo i svestranog Igora Pavkovića, zamjenika župana Androvića, obradovali su brojnu publiku u Hrvatskom domu u Voćinu u subotu, 11. studenog 2017. godine.
Na kraju službenog dijela programa uručene su zahvalnice svim sudionicima programa kao i Općini Voćin, jednom od pokrovitelja manifestacije, u čije ime je nazočio Joza Jaković, predsjednik Općinskog vijeća.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...