Nagrađeni Slatinčani za Dan Grada


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Slatina, prigodom obilježavanja 1. rujna–Dana grada i 720. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, dodijeljena su i javna priznanja.
Akademik Viktor Žmegač proglašen je počasnim građaninom Slatine zbog izuzetnog doprinosa znanosti, kulturi i umjetnosti te promicanju imena Slatine u Hrvatskoj i Svijetu. Viktoru Žmegaču bit će uručena Povelja o proglašenju počasnog građanina Slatine i Ključ grada osobno, naknadno. Zlatna plaketa Grada Slatine dodijeljena je Jadranki Srdoč za dugogodišnji profesionalni i volonterski rad na promicanju kazališne, novinarske i glazbene kulture te za istaknut nesebičan volonterski i humanitarni rad u mnogim udrugama. Zlatnu plaketu primilo je i Kulturno-umjetničko društvo Dika u prigodi obilježavanja 50 godina rada za izuzetan doprinos u očuvanju kulturne baštine slatinskog kraja te doprinos razvoju kulture i promidžbe grada Slatine. Zlatna plaketa dodijeljena je i Petru Žarkoviću za dugogodišnju nesebičnu medijsku promociju značajnu za ugled i promidžbu grada Slatine te izniman doprinos srednjoškolskom obrazovanju i kulturnom stvaralaštvu.
Srebrne plakete Grada Slatine dodijeljene su Marijanu Presečanu za promidžbu grada Slatine kroz sudjelovanje i velike uspjehe na domaćim i svjetskim sportskim natjecanjima, Ani Knežević za unapređivanje knjižnične djelatnosti na području grada Slatine te dugogodišnji volonterski rad i doprinos razvoju kulture, Željki Korlević za golem uloženi trud i doprinos kvalitetnom unapređivanju srednjoškolskog obrazovanja te višegodišnji humanitarni rad, Margareti Bačura za dugogodišnji samoprijegoran profesionalni i volonterski rad u zdravstvu te nemjerljiv doprinos radu humanitarne udruge Lions club Slatina, Vesni Turk Štrajtenberger za izuzetan stručni doprinos u promicanju obiteljske medicine, prevencije, ranog otkrivanja i liječenja dijabetesa te dugogodišnji nesebičan humanitarni i volonterski rad, tvrtki Grepo za uspješno poslovanje, promicanje kvalitete te doprinos u razvoju ugostiteljske djelatnosti na području grada Slatine kao i tvrtki Slavonski hrast za doprinos u zapošljavanju, uspješnom poslovanju i boljem vrednovanju rada te razvoju gospodarstva na području grada Slatine
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručene i zahvalnice Grada Slatine, a primili su ih Doroteja Santi, Martin Rukavina, Dragan Bačmaga, Đurđa Blašković, Zorislav Jelenčić, Marinela Zrinščak-Begovac, Hrvatski telekom, Snježana Vereš, Iskra Maravić, Željkica Gerenčir, tvrtka Zlatna nit, tvrtka Anka i tvrtka SD.
Zahvalnice i plakete uručili su Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća i Denis Ostrošić, gradonačelnik Slatine.
U ime laureata riječi zahvale izrekla je Jadranka Srdoč, jedna od današnjih slavljenica.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...