Dan Općine Nova Bukovica – Svečana sjednica OV, 11.8.


Središnje obilježavanje Dana Općine Nova Bukovica, blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana. Vijence su položila izaslanstva Općine, načelnik Tomislav Bračun i predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, zamjenik župana Darko Žužak i zamjenik načelnika Općine Tomislav Dereš. Potom su domaćini i gosti obišli Zavičajni muzej i Etno park gdje ih je o aktivnostima Udruge Bukovica u srcu, koja je osnivač i Muzeja i Etno parka, upoznala Slavica Čizmar, predsjednica.
Na početku svečane sjednice, u novouređenom Hrvatskom domu, govorio je Franjo Kraljik, predsjednik, naznačivši osnovne planove u idućem razdoblju. Detaljnije o završetku započetih projekata kao i o novima goste je upoznao Tomislav Bračun, načelnik Općine Nova Bukovica.
Podršku novom vodstvu Općine Nova Bukovica izrazili su Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, saborski zastupnici Domagoj Hajduković, Osječko-baranjska županija, i Tomislav Žagar, Virovitičko-podravska županija kao i Denis Ostrošić gradonačelnik Slatine.
Višednevno obilježavanje Dana Općine nastavlja

Pogledajte još videa iz ove rubrike...