KUD Podravac Sopje u Čađavici 2.7.2017. hd spot


Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati
Smotra folklora u Čađavici, četvrta po redu, s već prepoznatljivim nazivom Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati, okupila je brojne izvođače i goste proslave Petrova.
KUD Matija Gubec iz Donjeg Miholjca nastupio je s dvije koreografije, KUD Zdenac iz Zdenaca u svojoj novoj koreografiji pjevao je Slavoniji i žetvi, uvijek veselo društvo iz Podravske Moslavine nije razočaralo a brojna publika je to nesebično nagradila pljeskom. Sopjanske poznate nošnje uvijek su rado viđene na snašama i dečkima a i tamburaši su se trudili kao i uvijek do sada.
Pučka pjesnikinja Marija Kenjerić čitala je svoju poeziju o Čađavici i Slavoniji, a načelnik Općine Mirko Rončević primao je i davao poklone na kraju proslave Dana Općine Čađavica. Među brojnim gostima bio je i ovogodišnji dobitnik priznanja Općine, glazbenik i stvoritelj Zlatnih dukata, Joza Ivanković.
Veselom društvu pridružili su se i brojni moto bikeri okupljeni oko domaćina za velikim zajedničkim stolom ispod šatora na nogometnom stadionu NK Mladost 1930 Čađavica.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...