Jazz orkestar OSRH i Juci – obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva


Društvo medicinskih sestara tehničara Domovinskog rata (DMSTDR) Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS) aktivno se uključilo u obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva. U organizaciji HUMS-a pod sloganom „Glas Hrvatske udruge medicinskih sestara za zdravlje hrvatskih branitelja“ u petak, 12. svibnja u Časničkom domu na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr.Franjo Tuđman“ održana je Svečana akademija uz prisustvo više od tri stotine medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske, učenika i studenata sestrinstva i drugih gostiju. Na svečanosti su medicinske sestre i tehničare pozdravili i čestitali im njihov dan visoki uzvanici, predstavnici ureda predsjednice RH, Ministarstva Zdravstva, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske, Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Hrvatske komore medicinskih sestara, Grada Zagreba, profesori visokih učilišta… Prisutnima su se također obratile i umirovljene medicinske sestre s odličjima iz Domovinskog rata – Marija Županović iz Splita i Terezija Farkaš iz Osijeka.
Program su osvježili nastupi dječjeg zbora “Zagrebački anđeli”, pod vodstvom Vitomira Ivanjeka, nekoliko skladbi otpjevao je Adalbert Turner Juci uz pratnju jazz orkestra OSRH i dirigenta Davora Dropuljića. Nastupili su i zborovi medicinskih sestara i tehničara KBC-a Zagreb i zbor medicinskih sestara “Immaculata”, HKUMS u Požeškoj biskupiji. Na samom kraju pjevao je Boris Ćiro Gašparac.
Medicinske sestre i tehničari Društva medicinskih sestara Domovinskog rata poslali su poruku da su bili svjedoci agresije na Hrvatsku, aktivni sudionici u stvaranju Rebublike Hrvatske i da će se nastaviti boriti i u miru da obrazovanje medicinskih sestara i tehničara bude prepoznato u državi, da se u sustavu zdravstva zaposli dovoljan broj istih u skladu s potrebama onih kojima je njihova skrb potrebna i aktivno se uključiti u nacionalnu strategiju za skrb hrvatskih branitelja kakvu zaslužuju do kraja života, obzirom da su i same dio te populacije.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...