Dravsko proljeće 2017. HD spot 30


Održano 11.dravsko proljeće
Međunarodna smotra folklora Dravsko proljeće, koja se svake druge godine održava u Sopju a u Starinu, u Mađarskoj, naizmjenično, također svake druge godine, održana je po jedanaesti put u subotu, 22. travnja 2017. godine.
Manifestaciju je otvorio Igor Andrović, izaslanik obnašateljice dužnosti župana. Prepunu dvoranu Mjesnog doma pozdravili su i načelnici općina Starin i Sopje, Sandor Matoricz i Josip Granjaš. Voditelj programa bio je naš najpoznatiji voditelj Branko Uvodić.
Smotra folklora započela je u popodnevnim satima okupljanjem KUD-ova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svečanu misu u crkvi Svete Magdalene, predvodio je dugogodišnji župnik ove župe velečasni Vladimir Škrinjarić, koji je nakon nadahnute propovijedi, blagoslovio čuvare tradicije. Potom je šesnaest društava i klapa u šarenom mimohodu prošlo ulicama Sopja nudeći brojnoj publici bogatstvo slika i zvukova hrvatske tradicije.
Novouređena dvorana bila je premala za sve pa su se gledatelji izmjenjivali kako bi svatko vidio ono što ga najviše zanima, svoje i one najbolje.
Nakon službenog programa pod šatorima je održan koncert Mladena Grdovića, jednog od poznatijih zabavljača domaće pop scene.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...