Vukovar – Medicinske sestre Domovinskog rata


Još jedna udruga proistekla iz Domovinskog rata osnovana u Vukovaru
Medicinske sestre i tehničari iz Hrvatske udruge medicinskih sestara osnovali su Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata HUMS-a, 12. studenog 2016. godine u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana. Prva predsjednica Društva, prema jednoglasnom izjašnjavanju, bit će Ljerka Pavković, ratna medicinska sestra 76. bataljuna Zbora narodne garde u Lipiku i Pakracu a danas glavna medicinska sestra u Bolnici Lipik.
Više od stotinu medicinskih sestara i tehničara iz čitave Hrvatske pozdravila je doktorica Vesna Bosanac, ratna ravnateljica Bolnice u Vukovaru.
Bio je to treći susret Medicinskih sestara u Vukovaru a nakon toga osnivačka skupština novog Društva kojemu je predsjedavala Tanja Lupieri, predsjednica HUMS-a dok su kao gosti još govorili pomoćnica ministra zdravstva dr.sc. Ružica Palić Kramarić, predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec i predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Anica Prašnjak.
Iz Virovitičko-podravske županije u Društvo su učlanjeni Bela Felendeš i Damir Vargović, koji će biti i član Izvršnog odbora.
Na ulazu u Muzej ratne bolnice Spomen ploču medicinskim sestrama i tehničarima Ratne bolnice Vukovar otkrile su Binazija Kolesar, Glavna sestra Ratne bolnice, danas u mirovini i Agneza Aleksijević, današnja Glavna sestra vukovarske bolnice. Potom su zajednički razgledali Muzej ratne bolnice.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...