Općina Crnac 2015. – 2016. dokumentarni film


Dan Općine Crnac Ivanje u Crncu 2016. obilježava se ove godine od 18.6. do 26.6.2016. nizom programa koji su započeli u subotu 18. lipnja 2. smotrom folklora i izložbom rukotvorina.
Polaganjem vijenaca pod spomenik poginulim hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Crncu je danas, 21..6.2016. godine, proslavljen Dan Općine Crnac i blagdan općinskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja.
Otvarajući svečanu sjednicu, brojne goste i uzvanike, među kojima su bili Josip Đakić, saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e, Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, načelnici općina, predstavnici gospodarskog i javnog života, pozdravio je Zdenko Čapo, predsjednik Općinskog vijeća Općine Crnac. U svom je pozdravnom govoru predstavio Općinu Crnac te rezimirajući rad Općinskog vijeća istaknuo visok stupanju političke tolerancije među vijećnicima koji su sve važne odluke donosili konsenzusom. Čestitao je svojim sugrađanima općinski blagdan i zahvalio svima koji su pomogli u radu Općine.
Mato Damjan, općinski načelnik, predstavio je sve značajne aktivnosti i projekte što su provođeni u proteklom, jednogodišnjem rqazdoblju, posebno naglasivši završetak projekta vodoopskrbe cijele općine. Najavio je niz projekata što ih je općinska uprava pripremila za natječaje europskih fondova, ministarstava i javnih poduzeća. Uz zahvalu svima koji su Općini Crnac pružili svesrdnu pomoć u radu čestitao je svojim sugrađanima predstojeći blagdan.

Čestitke domaćinima uputili su Mirko Rončević, načelnik Općine Čađavica, Josip Nemec, gradonačelnik Grada Orahovice i Josip Đakić, saborski zastupnik koji je naglasio kako zahvaljujući vrijednom radu načelnika Mate Damjana, Općinskog vijeća i općinskih djelatnika Općina Crnac ima smisla, ima budućnosti i napretka jer zahvaljujući vrijednima i upornima narod može opstati i ostati u malim sredinama koje stvaraju uvjete za život kakve imaju gradovi i Europska unija.
– I ubuduće će sigurno ostvarivati uspjeh unatoč skromnim izvornim prihodima te uspješno osigurati sredstva za velike investicije, istaknuo je Đakić.

Povodom Dana Općine Crnac Općinsko vijeće dodijelilo je godišnja javna priznanja koja su uručili predsjednik Vijeća Zdenko Čapo i načelnik Mato Damjan. U kategoriji humanitarnih djelatnosti Zlatna plaketa uručena je Vanji Smojveru, a Srebrna Pavlu Bognaru, dugogodišnjim darovateljima krvi.
Za unapređenje gospodarstva Srebrnim plaketama nagrađene su tvrke BR Bioplin Crnac i NN Monting Milanovac.
U povodu 90. obljetnice rada Zlatnom plaketoma nagrađeno su Dobrovoljno vatrogasno društvo Crnac, a za rad u vatrogastvu Ivan Sudarić i Željko Radinković (posthumno).
Za unapređivanje sporta na području Općine Crnac Zlatnu je plaketu dobio i NK Crnac koji također obilježava 90 godina postojanja. U ime nagrađenih zahvalio je Žarko Banje predstavnik tvrtke Bioplin.
Na početku svečane sjednice premijerno je prikazan dokumentarni film Općina Crnac 2015. – 2016. prozvodnje Felbar studio Slatina.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...