Lipanjski susreti u Novoj Bukovici


U novouređenom Mjesnom domu u Novoj Bukovici, KUD Lipa je organizirao 3. lipanjsku priredbu na kojoj su, uz četiri sekcije tog novobukovačkog kulturno-umjetničkog društva, gostovali i članovi KUD-a Zdenac iz Zdenaca. Brojni posjetitelji uživali su u nastupu folklorne sekcije koji su pripremili voditelj Tomislav Medved u suradnji s Martinom Tepeš. Predstavila se i sekcija mladih Lipice pod vodstvom Slavice Podolski koja je pripremila i igrokaz “Kćerke, majka, bajka” – osuvremenjene tradicionalne bajke što ih je vješto dramatizirala Tanja Fuljek, voditeljica KUD-a. Dramska sekcija Lipe ponovno je nasmijala gledatelje trećim nastavkom igrokaza “Prije”, također autorice Tanje Fuljek.

Gosti iz Zdenaca izveli su koreografiju koju je pripremio Ivan Ivanković. Priredba je završila zajedničkim nastupom svih sudionika.

Bila je to i prigoda za podjelu zahvalnica svima koji su doprinijeli uspješnom radu KUD-a Lipa, među kojima su i načelnik Općine Nova Bukovica Željko Vencl, Antun Kojić, Miroslav Šarić, KUD Zdenac, voditelji sekcija…

Na 3. lipanjskoj priredbi KUD-a Lipa članovi folklorne sekcije nastupili su svi u novim nošnjama koje je prema nekadašnjem novobukovačkom ruhu rekonstruirao i sašio talentirani Miroslav Šarić iz Našica.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...