Izvrsnim koncertom dua Končar/Končar-Gamulin Slatinčani proslavili 92. rođendan Milka Kelemena


– Jako ste me obradovali viješću da moj 92. rođendan obilježavate večeras koncertom na kojemu će nastupiti Goran Končar naš izvrsni violinist i moj dugogodišnji prijatelj i njegova kći violončelistica Ljerka Končar-Gamulin. Žao mi je što zbog zdravstvenih problema ne mogu doći u Slatinu. Hvala svima, a posebno gradonačelniku Ivanu Roštašu, koji su mi uputili rođendanske čestitke.
Pozdravite sve Slatinčane, poručio je iz Stuttgarta slavni skladatelj Milko Kelemen u telefonskom razgovoru s Jadrankom Srdoč, voditeljicom Međunarodnog glazbenog festivala Dani Milka Kelemena.
U srijedu, 30. ožujka u crkvi sv. Josipa u Slatini u organizaciji udruge DMK izvrstan koncert održali su Goran Končar i Ljerka Končar-Gamulin. Goran Končar izveo je Partitu br.3 BWV1006 za violinu solo (Praeludium i Gavotte en Rondeau) J. S. Bacha i Muziku za violinu solo (Andante) M. Kelemena, Ljerka Končar-Gamulin Bachovu Suitu br.2 BWV 1008 za violončelo solo (Sarabanda) i Kelemenovu Musicu Amorosu te na kraju atraktivan Jarnovićev Duet za violinu i violončelo u F-duru (Allegro moderato).
Uoči koncerta Jadranka Srdoč i Goran Končar predstavili su program XXII. Dana Milka Kelemena koji će se ove godine održati u Slatini od 6. do 9. listopada. Festival će uz glazbenu, uključiti i ostale izvedbene umjetnosti – glazbeno-scensku, plesnu, filmsku i likovnu čime predstavlja visoke dosage suvremenih oblika izražavanja u okviru različitih umjetničkih disciplina. Najavljen je glazbeno-scenski projekt M. Kelemen: InferNO u režiji C. Romanowskog I izvedbi mezzosopranistice Dunje Vejzović u produkciji HNK-a Rijeka, projekcija filma B. Gamulina Portret M. Kelemena (autorica S. Midžić), koncert gudačkog kvarteta:Goran Končar, Goran Bakrač, Wladimir Kossjanenko, David Grigorian, promocija CD-a elektroakustične glazbe hrvatskih kompozitora “U potrazi za novim zvukom

Pogledajte još videa iz ove rubrike...