Agro Arca – pregled sajamskog vikenda


Pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u Slatini je od 6. do 8. svibnja održana Agro Arca, 4. međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji. Organizatori sajma su Udruga inovatora Hrvatske i Grad Slatina, a suorganizatori Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora IFIA, Hrvatska gospodarska komora, Europska poduzetnička mreža, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Virovitičko-podravska županija, HGK Županijska komora Virovitica i HOK Obrtnička komora Virovitičko -podravske županije.

Ove godine na sajmu je 220 izlagača s 250 autora predstavilo nove poljoprivredne proizvode i inovacije u tehnologijama obrade poljoprivrednih površina i proizvodnji hrane s posebnim naglaskom na ekološku proizvodnju i pripremu hrane.

Na sajmu su se, uz Hrvatske izlagače, predstavili inovatori iz: Mađarske, Irana, Češke, Poljske, Rusije, Švedske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Vukovarsko-srijemska županija bila je županija-parner ovogodišnje Agro Arce, a Varaždin grad parner. Tehničku realizaciju sajma u prostoru tvrtke Agroduhan osigurala je tvrtka Astro iz Orahovice.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...