Humanitarni koncert Sladojevci 21.6.2015.

Pozivamo Vas na humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Glazbene škole iz Dugog Sela koji će se održati u nedjelju 21. lipnja s početkom u 19,00 sati u dvorištu župnog dvora u Sladojevcima.
Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo pod ravnanjem prof. dr. Darija Cebića, unatoč mladosti svojih članova najuspješniji je amaterski orkestar u Hrvatskoj koji uspješno promovira tamburašku glazbu diljem Hrvatske i svijeta. Prošle godine na Svjetskom folklornom prvenstvu u Bugarskoj osvojili su prvo mjesto i Grand prix pod nazivom „Golden Orpheus“. Četrdesetak mladih glazbenika sviraju folklorne skladbe hrvatskih krajeva, ali i obrade popularne klasične glazbe. Voditelj orkestra je rezultate Dario Cebić, mladi hrvatski skladatelj, doktor glazbenih znanosti, profesor kompozicije i pijanist, dobitnik cijenjene međunarodne nagrade za umjetnika godine ,,Artist of the Year 2014“ i mnogih drugih nagrada. Ovaj vrsni glazbeni pedagog i doktorirao je u Grazu na temi povijesti tambure. Profesor je tambure na Konzervatoriju Franz Schubert u Beču, skladatelj 10 simfonija i autor dvije knjige na njemačkom jeziku s glazbenom tematikom.
Tamburaški orkestar iz Dugog Sela već nekoliko godina surađuje s našim sladojevačkim pjevačem narodne glazbe Pericom Pokupčićem i kao njegovi prijatelji ovaj koncert poklanjaju župi sv. Barbare za popravak krovišta župne crkve. Naš Perica (1947.) bavi se pjevanjem narodnih pjesama više od 50 godina i nastupa po brojnim festivalima u Hrvatskoj. Uz više od 30 –tak vlastitih ( tekst i glazba) pjesama autor je poznatih pjesama „Majko Voćinska“ i „Moj narode raseljeni“ posvećenih Domovinskom ratu.
Ovom koncertu u kojem ćete svi uživati prethodi još nekoliko zabavnih večeri s istim ciljem da se prikupi što više sredstava za obnovu krovišta našeg poznatog prošteništa sv. Antunu u Sladojevcima starog 210 godina.
U petak 19. lipnja od 19,30 sati u istom prostoru dvorišta župnog dvora u Sladojevcima nastupa hrvatska popularna pop-rock grupa OTKAZANI LET, čiju jezgru čine naši slatinski sugrađani Pero i Miroslav Cico Pavlović uz ponudu pića.
U subotu 20. lipnja od 19,30 sati zabavlja vas glazbena grupa PMS (Pekić, Mačak i Smola) uz ponudu pića,te janjetine i prasetine.
U nedjelju 21. lipnja nakon koncerta Tamburaškog orkestra iz Dugog Sela zabavljat će vas grupa NOĆNI SIGNAL iz Podravske Moslavine

Pogledajte još videa iz ove rubrike...