Noć muzeja 2011 u Slatini


Otvorenje dijela muzejskog prostora u potkrovlju zgrade Starog kotara središnja je svečanost kojom je Zavičajni muzej Slatina sudjelovao u ovogodišnjoj Noći muzeja, kulturno-edukativnoj manifestaciji koja se u Hrvatskoj održava posljednjeg petka u siječnju. Unatoč hladnoj zimskoj večeri, ove je godine slatinski Muzej atraktivnim sadržajima privukao više od petsto posjetitelja.

Program je započeo koncertom učenika Osnovne glazbene škole Slatina. Prikazan je dokumentarni film Željka Felbara “Zavičajni muzej Slatina 1985. – 2011.” Ravnateljica Muzeja Dragica Šuvak otvorila je u galerijskom prostoru izložbu karikatura Zorana Tkaleca, predstavivši njegove duhovite karikature. Novouređeni prostor muzejske igraonice  u kojemu je postavljen i dio bogate muzejske građe Zavičajnog muzeja, brižno prikupljane više od četvrt stoljeća, otvorio je Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine. Ogranak Matice hrvatske za tu je svečanu prigodu pripremio glazbeno-književni program u kojemu su sudjelovali  glumica Iskra Jirsak  te gitaristi Siniša Ivček  i  Luka Šijan.

Druženje su brojni posjetitelji nastavili u ležernoj atmosferi  uz okrijepu što su je pripremili Turistička zajednica   i  vrijedni učenici Idustrijsko-obrtničke škole. Karikaturist Tkalec izrađivao je karikature i portrete posjetitelja, Sladojevačke bake otpjevale su nekoliko tradicionalnih pjesama, a Noć muzeja u Slatini završila je nastupom Dobrih vibracija uz čije se vječne melodije i zaplesalo.

Pohvale vrijednim djelatnicima Muzeja i suoraganizatorima slatinske Noći muzeja zabilježene su u knjizi dojmova. Slatinčani, željni kulturnih događanja, poželjeli su češće susrete u Zavičajnom muzeju.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...