Društvo Naša djeca Slatina – Obiteljski višeboj, 24.5.2014.


U slatinskom Parku 136. brigade Društvo Naša djeca Slatina organiziralo je 2. obiteljski višeboj, kojim je obilježen Dan obitelji. Bilo je to natjecanje roditelja i djece u deset sportskih i zabavnih aktivnosti, koje je bilo najavljeno za prošli vikend, ali zbog lošeg vremena nije održano.

Igre su organizirane u četiri uzrasne skupine djece, do 3, 6, 8 i 11 godina. Prema pravilima, u jednog natjecateljskoj skupini moraju biti najmanje tri sudionika iz iste obitelji. Natjecalo se devet ekipa i sve su nastojale zadovoljiti propisana pravila i ispuniti zadatke. Bilo je mnogo smijeha i veselja, ali i pokoja suza. Igre su organizirale Tomislava Medvedović, Lucija Butorac, Doroteja Santi i Monika Tokić, a program je izvrsno vodila volonterka DND-a Ivana Strupar. U organizaciji višeboja pomogli su Grad Slatina, osnovne škole Josipa Kozarca i Eugena Kumičića, dječji vrtići Zeko i Suncokret te sponzori nagrada.

Najuspješnija bila je ekipa koja se zanimljivo nazvala po humanitarnom broju telefona za postradale od poplava u županjskoj Posavini 060 9011 i nagrađena je boravkom u hotelu Višnjica. Na drugo mjesto plasirala se ekipa Drokan i nagrađena je obiteljskim ručkom u restoranu Stari podrum, a treći Spidermani dobili su obiteljski ručak u restoranu Ivona. Ekipa Pauci bila je četvrta i njezini članovi imaju besplatni odlazak u slatinski kino.

— Prepuni emocija i elana, nastavljamo s pripremama za Cvjetni korzo, koji će se održati 08. lipnja zajedno sa Slatinskom smotrom folklora, rekla je Snježana Pačarić, tajnica DND-a Slatina.
Petar Žarković, Glas Slavonije

Pogledajte još videa iz ove rubrike...