Za bakinim stolom u Čačincima


Za bakinim stolom u Čačincima

Deseta godina je kako škola u Čačincima obilježava Dane kruha u mjestu, pored one u školi. To je sada i mala smotra folklora i za KUD-ove iz drugih županija. U manifestaciji su sudjelovali svi učenici a s roditeljima su ispekli kolače koji su bili izloženi za prodaju. Interes je zaista bio velik a Turistička zajednica i Ana Marunica je srce koje sve povezuje.
U dječjoj smotri folklora, uz KUD Čačinci, sudjelovali su KUD Dugo Selo iz Dugog Sela Lukačkog, KUD Slavko Janković Rokovci – Andrijaševci i KUD Palčina Severin. Za brojne posjetitelje svoje proizvode prezentirali su OPG-ovi i obrtnici – OPG Marić, Pčelarstvo Grdić, OPG Šimanović te Mimoza, a za slastice su se još pripremili i Udruga umirovljenika Čačinci, na čelu s predsjednicom Erikom Čilog, KUD Čačinci, na čelu s predsjednicom Eminom Mužar, Osnovna škola Antun Gustav Matoš, na čelu s ravnateljicom Kristinom Krmpotić i Dječji vrtić, na čelu s ravnateljicom Anom Krmpotić.
Kažimo I to da su za prodane kolači i krušne proizvode novčana sredstva planirana za donacije financiranja ekskurzija i izleta učenicima iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...