Komemoracija u Voćinu 18.12.2021.


Komemoracija žrtvama rata 1991. – 1995. u Voćinu

Nakon obilježavanja strašnog zločina nad hrvatskim stanovništvom Voćina i Huma 13. prosinca, koje već 13 godina organizira i HVIDR-a kao Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije Gospi Voćinskoj, ove godine je prvi put euharistiji prisustvovao i vladika Jovan, episkop Pakračko-slavonski, a u subotu 18. prosinca 2021. godine predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i specijalni izaslanik predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, za rješavanje pitanja nestalih, Veran Matić položili su vijence na Spomen obilježje hrvatskim žrtvama i kod spomen-križa ubijenim i nestalim srpskim žrtvama 1991. – 1995. godine. Vijence su položili i zamjenik virovitičko-podravskog župana Igor Pavković i Milena Lazić u ime županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine.
Svetu liturgiju kao i posvetu spomen obilježja pored Srpske pravoslavne crkve Svetih otaca predvodio je vladika Jovan, episkop.
U prigodnom program pjesmu sjećanja pročitala je voditeljica Aneta Vladimirov a izvorne pjesme izvele su Julijana Lešić, Jovana Lukić i Anastasija Ostojić.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...