Svečana sjednica Općinskog vijeća Nova Bukovica 12.8.2021.


Dan Općine Nova Bukovica

Blagdan Velike Gospe, veliki je praznik za Općinu Nova Bukovica jer je Velika Gospa zaštitnica Općine a Župna crkva ponosi se imenom Uznesenja Blažene Djevice Marije kada na taj dan hodočaste brojni vjernici iz cijeloga svijeta.
Obilježavanje Dana Općine započelo je u subotu 7. a završava u nedjelju 15. kolovoza.
U mjesnom domu u Novoj Bukovici, 12. kolovoza 2021. godine, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Uvodne pozdrave i čestitku mještanima izrazila je Irena Stipanović, pročelnica Općine. Sjednicom je predsjedavao Manuel Mandić, zamjenik predsjednika Općinskog vijeća. Načelnik Općine Nova Bukovica, Tomislav Bračun govorio je o projektima koji se provode na području Nove Bukovice, uz istovremenu projekciju dokumentarnog filma o tim i drugim aktivnostima u proteklom periodu najavivši i nove projekte.
Poseban gost na svečanoj sjednici bila je Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu, potpredsjednica Grupe Socijalista i Demokrata u Europskom parlamentu.
Kao što je uobičajeno svečanosti su prisustvovali predstavnici susjednih općina, Slatine i Županije te članovi Općinskog vijeća, zaposlenici, predstavnici udruga, sporta, Crvenog križa, Policije, vatrogastva i ovogodišnji laureati.
Na kraju sjednice dodijeljene su Zlatna plaketa i javna priznanja zaslužnima. Lauerati su Blaženka Blažević, Zlatna plaketa Općine, Darko Bašić, Antun Cicvarić, Ivica Čip, Dino D’Ovidio, Josip Mandić, Antun Tandarić, Ivan Tudić i Darko Meter, zahvalnice, koje su uručili Tomislav Bračun i Manuel Mandić.
Prije svečanosti položeno je cvijeće i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulih hrvatskih branitelja i dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske.
Zainteresiranim gostima sve ljepote bukovačke tradicije predstavila je u privremenim prostorijama Muzeja Slavica Šantić – Čizmar, predsjednica udruge Bukovica u srcu.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...