Zaželi 2 – Općina Crnac, početna konferencija


Zaželi 2 – Općina Crnac

Početna konferencija projekta Zaželi 2 za Općinu Crnac, radnog naziva Pomoć u kući starijom osobama s područja općine Crnac, održana je u četvrtak 13. svibnja 2021. godine.
Vrijednost projekta je 914.200 tisuća kuna a razdoblje realizacije je od 15. travnja ove godine do 28. veljače 2022. godine. Kroz drugu fazu zaposleno je 10 žena i koordinator koje će brinuti o 60 korisnika. Pored toga zaposlenice će se školovati i obrazovati te dobiti stručno zvanje koje će im u budućnosti donijeti nova zaposlenja. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a sufinancira se sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je predstavio koordinator projekta Robert Banjad a zadovoljstvo s dosadašnjim radom kao i nadom realizacije daljnih projekata izrazili su Mato Damjan, načelnik Općine Crnac i Ivona Balić, Centar za socijalnu skrb Slatina.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...