EPIcentar Sequoia – uređenost prostora


Izgradnjom EPIcentra Sequoia Slatina upravo se želi turistički revitalizirati zaštićena prirodna baština, stablo sekvoje i park smješten u srcu Slatine, istočno od zgrade Gradske uprave, i povećati privlačnost cijeloga lokaliteta, a posljedično i povećati broj posjetitelja, što će izravno utjecati na razvoj turizma i potaknuti društveno-gospodarski razvoj grada i županije.

Uz mamutovac su rekonstruirane dvije zgrade. Prva, veća, pretvorena je u centar za posjetitelje: sastoji se od prostora za prijem posjetitelja, recepcije i suvenirnice, ureda, kao i dvije višenamjenske prostorije za edukaciju i prezentacije, konferencijske dvorane i prostora za posluživanje gostiju – restorana kapaciteta do 50 mjesta. U podrumu se nalazi kuhinja i spremište restorana. U potkrovlju zgrade nalazi se prostor za smještaj gostiju: hostel s 32 ležaja raspoređenih u 8 soba i velikim dnevnim boravkom iz koga se, kroz veliki prozor, pruža pogled prema sekvoji.

Druga zgrada je rekonstruirana u tehnički moderno opremljen interpretacijski centar. U prizemlju zgrade su prostor za prijem posjetitelja, ured i dvije višenamjenske prostorije za edukaciju i različite radionice. Glavni dio ove zgrade čini potkrovlje koje služi kao prostor za posjetitelje s direktnim vidikovcem prema sekvoji. U sklopu tog prostora uredit će se stalni postav. Kroz multimedijalni i interaktivni postav bit će prikazan izgled odredišta prirodne baštine kroz povijest, s posebnim naglaskom na održivost prirodne baštine.

Nasuprot sekvoje izgrađeno je dječje igralište. Sprave za igranje izrađene od drveta uklopljene su u okoliš te se najmlađi posjetitelji mogu saživjeti s prirodom i biti u interakciji s okruženjem.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...