Državne utrke motokultivatora Orahovica 2019. video


Državna utrka motokultivatora Orahovica 2019.

Državna utrka motokultivatora, 12. u Orahovici, bila je utrka kroz povijest. Vozili su rimski, njemački i američki vojnici. Po prvi put Orahovica je bila domaćin na novo-pripremljenoj stazi u industrijskoj zoni, a brojni posjetitelji uživali su u vratolomijama najsmionijih vozača. Državnu utrku motokultivatora organizirali su Reda vitezova Ružice grada i MX Teama Orahovica uz podršku Motocross kluba Promet Požega.

Ovogodišnji Moto spektakl započeo je utrkom kros motora do 250 kubika u kojoj je slavio domaći vozač Damir Hornung, slijedi Enola Šamu iz Virovitice i treći je bio Tomislav Kos. U kategoriji klase MX50 i MX65 kubika za djecu do 9 godina, prvak je Štefan Lenče iz Pakraca, drugi je Petar Fržović iz Požege a treće mjesto zauzeo je Dominik Došen iz Požege. U klasi do 85 kubika pobijedila je Lea Ivanović iz Požege, Enola Šamu drugo mjesto i Orahovčanka Lea Sobodić, treće mjesto. U klasi do 450 kubika, najbrži je bio Mirko Lovaković iz Feričanaca, drugo mjesto pripada Krunoslavu Ivanoviću i treći je Matej Mijić iz Požege.

U centralnoj disciplini, utrki motokultivatora, koja je imala povijesna obilježja, prva je posada iz Creta Bizovačkog, vozač Josip Jugović i suvozač Željko Mikolin. Drugo mjesto osvojili su Vjekoslav Josipović iz Djedine Rijeke i suvozač Toni Patak iz Čaglina i treće mjesto osvojila je domaća posada vozač Damjan Bolić i suvozač Danijel Peštaj.
Posebna atrakcija na stazi bila su old timer offroad vozila čiji su vozači pokazali njihove mogućnosti.
Prema riječima glavnog organizatora natjecanja, Vlade Grgića-Crnog, predsjednika Reda vitezova Ružica grad, novu stazu postavili su na novoj lokaciji zahvaljući susretljivošću obitelji Hornung i Kostelac, koji su ustupili zemljište na korištenje te sve zahvale idu i njima.
Na pomoćnim terenima izloženi su i oldtimeri za karting utrke, pored kojih je priređen i topli obrok za sudionike natjecanja.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...