12. utrke motokultivatora, Orahovica 6.10.2019. superspektakl


Red vitezova Ružice grada i MX team Orahovica organiziraju do sada neviđeni moto spektakl, 12. Državno prvenstvo motokultivatora koja se održavai održano 6. listopada 2019. s početkom u 13 sati na motocross stazi u Orahovici. Motokultivatori, quadovi, motori i off road vozila i njihovi vozači čekaju vas kako bi vam pokazali sve najbolje što znaju.
– Sve ove godine radili smo ovu utrku isključivo za zabavu publike i baš zbog njih smo odlučili učiniti nešto posebno. Ova utrka će biti doista još neviđena do sada, pripremamo nešto posebno i jedinstveno. Budući da smo mi povijesna udruga i sve što radimo u cilju je očuvanja povijesti našeg grada, tako će i ova utrka biti protkana povijesnim činjenicama, događanjima i svime što Orahovicu upravo povijesno čini bogatom i velikom. Pozivam sve ljubitelje moto sportova, adrenalina, dobre zabave i naravno povijesti dan nam se pridruže i uživaju. Naravno, najvažnije informacije da smo ove godine promijenili i lokaciju da bude još zanimljivije, naime ovogodišnja utrka će biti održana na motocross stazi “Orahovica”, koja se nalazi na lokaciji u industrijskoj zoni, prije pogona tvrtke Keramika Modus, odmah do bivšeg pogona nekadašnje tvrtke Voće, riječi su predsjednika Reda vitezova Ružice grada Vlade Grgić-Crnog.
Posebnu ulogu dobili su novoosnovani MX Team klub Orahovica:

– Naš klub vodit će dio natjecanja motora, quadova i off roda. Bit tako održane motocross utrke klase MX50 i MX65ccm za djecu do 9 godina, zatim MX85 za djeca do 13 godina i naravno vožnja seniora MX250. Također će biti i utrka quadova i offroad vozila, uglavnom bit će iznimno zabavno i atraktivno – kaže Damir Hornung iz MX Teama Orahovica. Već sada je najavljen veliki broj sudionika u svim utrkama i zajamčen je uistinu veliki sportsko-povijesni spektakl jedinstven u Hrvatskoj.
U video prilogu gledamo dio zanimljivosti s ranijih utrka.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...