Mlada Misa Marka Dušaka, 8.7.2018. video


Milošću Božjom jesam što jesam – Mlada misa Marka Dušaka u Mikleušu
Nakon 70 godina prva Mlada misa u Mikleušu u nedjelju 8. srpnja
Davne 1948. godine, sredinom kolovoza, Mladu misu u Mikleušu imao je dr. Josip Kribl, o čemu je više govorio u svojoj Zahvali mladomisnik Marko Dušak.
Velika svečanost započela je u roditeljskoj kući Dušak blagoslovom i svečanom procesijom do crkve Svete Terezije Avilske. Misno slavlje održano je u crkvenom dvorištu na lijepo uređenom vanjskom oltaru pred više stotina vjernika koji su došli iz raznih krajeva. Uvodnu propovijed održao je mons. Zlatko Koren, župnik Župe svetog Blaža iz Zagreba, dugogodišnji rektor Svetišta u Mariji Bistrici. Uz brojne svećenike iz susjednih župa u euharistijskom slavlju sudjelovali su i bivši župnici Župe UBDM Nova Bukovica, Branko Šipura i Dražen Akmačić
Na kraju mise vlč. Marko Dušak blagoslovio je sve vjernike polaganjem ruku uz marijanske pjesme koje je izvodio KUD Mikleuš. Tijekom mise nastupio je i crkveni zbor pod ravnanjem profesora Antonija Brzice.
Mladoj misi nazoćili su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve otac Pavle, novi iguman u Manastiru svetog Nikole i Dragan Gaćeša, paroh slatinski, voćinski i mikleuški kao i načelnik Općine Mikleuš Milan Dundović sa suradnicima.
U video prilogu koji slijedi pogledajte propovijedi mons. Zlatka Korena i Zahvalu mladomisnika Marka Dušaka, u cijelosti.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...