In Memoriam – Slavko Matišić 1936. – 2019. video


Prije nekoliko dana zovem Slavka Milasa, bivšeg direktora Radio Osijeka, za malu tehničku pomoć u arhivama radija i nakon tog upita interesira se kako žive njegovi davni sugovornici iz poljoprivrede, jer su mu specijalnost bile emisije iz poljoprivrede, i naravno da smo pričali o gospodinu Slavku Matišiću, dugogodišnjem direktoru IPK-og dijela Ratarstva u Podravskoj Slatini. Sjećamo ga se i kao predsjednika Općine a na jednoj od obljetnica postojanja Samostana časnih sestara Družbe Presvetog Srca Isusova, svim nam je pričao o svom odrastanju u samostanu, kao štićenik Samostana jer je tu bio dječji vrtić i sirotište.
Iskreno žalimo što nismo znali za smrt i vrijeme sahrane, zaslužni građani zaslužuju da ih se isprati na posljednji počinak u najvećem broju.
Naš skromni prilog sjećanju na dragog sugrađanina je dio s osnivanja Slatinske banke, 9.10.1992. godine kada je Slavko Matišić predsjedavao Skupštini. Mnogi će prepoznati još puno preminulih Slatinčana – Stevu Prpića, Antuna Knapića, Dragana Bobana, Ivana Jukića, Vukovića, Šantošija, …

Pogledajte još videa iz ove rubrike...