Voćin – Radovi na kanalizaciji


Radovi na izgradnji I. faze kanalizacije i sustava za pročišćavanje otpadnih voda napreduju prema planu i bit će završeni u kolovozu. Ukupan će projekt obuhvatiti šest faza u vrijednosti od 26 milijuna kuna.
Podsjetimo, uz tehničku pomoć Razvojne agencije VIDRA u sklopu provedbe IPARD programa u sklopu mjere 301 “Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture” osigurana su bespovratna sredstva u iznosu 560.611,34 eura za prvu fazu projekta čija ukupna vrijednost premašuje 670.000 eura. Njome je obuhvaćena izgradnja kanalizacijske mreže osnosno dijela kolektorske mreže u dužini od 1.379,0 m, dijela tlačnog cjevovoda u duljini od 312,90 m, mehaničkog dijela uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te ispusta u Voćinsku rijeku, na krajnjem istočnom dijelu naselja Voćin. Radovi koje izvode tvrtke tvrtke Brana iz Virovitice i Elektro-čelik iz Križevaca će biti završeni u kolovozu i omogućit će dvjema voćinskim tvrtama i prvim domaćinstvima priključivanje na kanalizacijski sustav.
Za nastavak radova u Voćinu priprema se izvedbeni projekt za sljedeću fazu projekta vrijednu osam milijuna kuna.
Paralelno, slatinsko komunalno poduzeće Komrad izrađuje potrebnu dokumentaciju za izgradnju kanalizacije na za naselja Bokane i Ćeralije vrijednosti 6,5 milijuna kuna.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...