Poljsko izaslanstvo u Slatini, 10.3.2015.


Poljsko izaslanstvo posjetilo Slatinu
O mogućnostima gospodarske suradnje Grada Slatine s poljskim tvrtkama bilo je govora na sastanku s gradonačelnikom Ivanom Roštašem i njegovim suradnicima što ga je inicirao Marek Łyżwa, savjetnik ministar i voditelj Odjela za opromociju trgovine i ulaganja u Veleposlanstvu Republike Poljske u Hrvatskoj. U poljskom su izaslanstvu bili i ugledni poduzetnici Tomasz Wiatr, dopredsjednik i suvlasnik poduzeća Control Process, vodeće tvrtke unutar grupacije Capital Group i Robert Matyjaszek, predstavnik poduzeća E. Corax.
Marek Łyżwa je istaknuo kako su brojni projekti koje Grad Slatina priprema i inicira bili poticaj za njegov posjet Slatini i predstavljanje vodećih poljskih tvrtki specijaliziranih za građevinske investicije u ekološkim sektorima među kojima su zbrinjavanje i upravljanje otpadom te izgradnja najsuvremenijih sustava za pročišćavanje otpadnih voda.
– Poljska smatra Hrvatsku strateškim partnerom i primjenom svojih iskustava, ponudom mogućih rješenja i novih tehnologija značajno može pomoći Slatini i drugim gradovima u raznim projektima što se financiraju iz europskih fondova koji su Hrvatskoj na raspolaganju, naglasio je Marek.
Gradonačelnik Roštaš istaknuo je slatinsku orijentaciju programima obnovljivih izvora energije, zahvalio gostima na dolasku u Slatinu i prihvatio njihov poziv da posjetom Poljskoj upozna projekte realizirane sredstvima europskih fondova.
Sastanku su prisustvovali i Miran Janečić, direktor Komrada i Dragutin Vuk, direktor Slatina koma.

Pogledajte još videa iz ove rubrike...